Πέμπτη, Οκτωβρίου 12, 2006

 

ΜΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΑ

Aγαπητοί μου δάσκαλοι και συμμαθητές,

θέλω να σας πω ευχαριστώ για την απεργία που κάνετε γιατί τώρα μπορούμε να πούμε πέντε πράγματα στους μεγάλους που άλλες φορές δεν μας ακούνε. ΄Ασε που αυτοί έχουν τα δικά τους παράξενα μαθήματα που τα λένε παμεστοίχημα και γαμωτιςρωσίδες…

Πρώτα πρώτα σκασίλα μας μεγάλη που δεν λειτουργεί το σχολείο. Εμείς ό,τι είναι να μάθουμε το μαθαίνουμε στο φροντιστήριο από την τρίτη δημοτικού. Εγώ στο σχολείο πάω για να παίξω μπάσκετ και να κάτσω στο διάλειμμα με την Ελένη την τρελοκοτσιδού. Και βέβαια να πούμε κανένα ανέκδοτο κανονικό, όχι σαν αυτά του Χριστόδουλου. Καλά κάνουν λοιπόν οι δάσκαλοι που βγαίνουν στο δρόμο και κλείνουν τα πάντα και θέλουν 1.400 ευρώ στο χέρι. Αλλά όμως γιατί στα φροντιστήρια δεν βγαίνει κανένας στο δρόμο; Αφού ούτε κι εκεί υπάρχει δάσκαλος με 1.400 ευρώ…

Εγώ είμαι μαζί τους, γιατί πρώτον έχουν δίκιο και δεύτερον μεθαύριο που θα την κάνουμε κι εμείς για κανά μήνα, δεν θα μπορούνε να πούνε κουβέντα, χα χα χα… Ο μεγάλος μου αδερφός λέει ότι πρέπει να ντρέπονται που έχουν έτοιμη δουλειά, κάθονται τρεις μήνες το καλοκαίρι, δουλεύουν πέντε ώρες την ημέρα και θέλουν και 1.400 ευρώ, αλλά το λέει επειδή ζηλεύει γιατί θέλει κι αυτός να έχει έτοιμη δουλειά, να κάθεται τρεις μήνες το καλοκαίρι, να δουλεύει πέντε ώρες την ημέρα και να παίρνει 1.400 ευρώ. Αλλά αντί να γίνει δάσκαλος ο βλάκας πήγε να σπουδάσει μάρκετινγκ και δουλεύει από το πρωί μέχρι το βράδυ στα αγγλικά. ΄Ολο για power Point και project development μας μιλάει στο τραπέζι και δεν καταλαβαίνουμε Χριστό και του λέμε βρε Κωστή, δε βγάζεις που δε βγάζεις λεφτά, κοίτα τουλάχιστον να μάθεις ελληνικά…

Η αλήθεια είναι ότι ο αδερφός μου ήτανε πάντα παράξενος και σπασίκλας και ήθελε να σπουδάσει στην Αγγλία, γι αυτό πήγε σε ιδιωτικό σχολείο, όπου είχε γίνει μεγάλος καυγάς στο σπίτι γιατί το ιδιωτικό σχολείο θέλει λεφτά και πού να τα βρούμε… Γι αυτό εγώ που είμαι μάγκας πάω στο δημόσιο εδώ στη γειτονιά και δεν τρέχω από τα χαράματα στο Μαρούσι. Αλλά τώρα γίνεται ακόμη πιο μεγάλος καυγάς στο σπίτι, γιατί ο μπαμπάς μου λέει ότι το δημόσιο σχολείο που είναι τζάμπα τελικά θέλει πιο πολλά λεφτά από το ιδιωτικό σχολείο που δεν είναι τζάμπα. Μα πώς γίνεται αυτό το πράγμα;

Ο πιο μεγάλος καυγάς όμως έγινε στις εκλογές. Ο μπαμπάς πριν από τις εκλογές έλεγε ότι δεν ψηφίζει Δεξιά που να του κοπεί το χέρι, αλλά μετά τις εκλογές έλεγε ότι όλοι αυτοί που κλείνανε δρόμους και κατεβάζανε διακόπτες γίνανε τώρα βουλευτές και ράβονται στο Γιαννέτο κι αυτός ο μαλάκας είναι ακόμα στο μεροκάματο και να του κοπεί το κωλοδάχτυλο άμα ξαναψηφίσει Πιπεργιά, Πρωτόπαπα, Πολυζωγόπουλο και Ματσούκα. Δηλαδή οι δάσκαλοι που κάνουνε απεργία θα γίνουνε βουλευτές; Τότε γιατί να μη γίνουμε κι εμείς βουλευτές που κάναμε πιο πολλές αποχές πέρσι;

Εγώ δεν τα καταλαβαίνω αυτά και καλύτερα που κάθομαι και παίζω μπάσκετ, αλλά αυτό που θέλω και θα το πω στη δασκάλα μου είναι άμα ξανακάνει απεργία να την κάνει τον Ιούνιο-Ιούλιο για να κάνουμε και κανένα μπάνιο με την Ελένη την τρελοκοτσιδού, γιατί τώρα όλο κάθομαι μόνος μου στο σπίτι και βαριέμαι.

(Για την αντιγραφή: Johny B. Good)


Comments:
Φυσικά ο αδερφός σου παίρνει τόσα λίγα και τον ξεσκίζουν στην δουλειά γιατί υποβιβάζει την αξία της εργασίας του αλλά και του ίδιου και όχι γιατί έτσι πρέπει να είναι. Και όταν μεγαλώσεις και εσύ, με τα μυαλά που κουβαλάς, θα παίρνεις λιγότερα από 600 σημερινά ευρά και θα δουλεύεις περισσότερες από 16 ώρες την ημέρα, γιατί είσαι ζηλιάρης όπως και ο αδερφός σου και σας νοιάζει μόνο το τομάρι σας. Στην κοινωνία ζουν άνθρωποι. Τα ζώα ζουν στην ζούγκλα.
 
@darhiir the abban...Πράγματι, όλα αυτά που είπες είναι αλήθεια, εκτός από το ότι μας νοιάζει μόνο το τομάρι μας. Αλλά πες μας σε παρακαλώ: τί ακριβώς πρέπει να κάνουμε για να αλλάξουμε την κατάσταση (προς το καλύτερο εννοώ;)
 
Ναι, οι δάσκαλοι απαιτούν να πληρώνονται τόσο. Κανένα πρόβλημα. Καταργήσ'τε και τη μονιμότητα και όλα ΟΚ. Αλλά να σας πάει!

Και όσο για τον αδελφό σου, αλήθεια γιατί δεν πάει να δουλέψει έξω; Εγώ μετά το Στρατό αυτό θα κάνω...
 
Εγώ ένα πράγμα δεν καταλαβαίνω (και το έχω γράψει ήδη σε 2-3 blogs και μπορεί να γίνομαι κουραστικός): γιατί δεν κάνουνε τις πορείες απογεύματα για να δείξουνε ότι σέβονται τη δουλειά τους και κυρίως τους μαθητές τους;
Και άντε, οι καθηγητές γυμνασίων-λυκείων το καταλαβαίνω, έχουνε φροντιστήρια και ιδιαίτερα ίσως. Οι δάσκαλοι του δημοτικού;;; Ας μου απαντήσει κάποιος!

Επίσης, οι μαθητές γιατί κάνουν καταλήψεις τώρα; Θα βοηθήσει σε κάτι αυτό;
 
Να συμφωνήσουμε σε μερικά πράγματα;
Οι δάσκαλοι έχουν έτοιμη δουλειά...

Πού ακριβώς την έχουν την έτοιμη δουλειά; Μπορεί οι δάσκαλοι αυτόν τον καιρό (με τη λειτουργία των ολοήμερων σχολείων) να διορίζονται σχετικά εύκολα, αλλά έχετε δει πόσα χρόνια είναι αδιόριστοι στην εκπαίδευση οι φιλόλογοι για παράδειγμα; Τελευταίοι διορισμοί από την τότε επετηρίδα για τους απόφοιτους των αρχών του 1990. Δηλαδή κάποιο/α με όνειρα να υπηρετήσει το δημόσιο σχολείο, περιμένει πάνω από 16 χρόνια ....
Οι εξετάσεις του ΑΣΕΠ, έβαλαν ένα πρόσθετο βαθμό δυσκολίας, και βέβαια ελάχιστη σχέση έχουν με την επί της ουσίας αξιολόγηση της εκπαιδευτικής ικανότητας, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.
Θέλετε να μιλήσουμε και για τις αμοιβές; Ας μη ξεχνάμε ότι μιλάμε για πτυχιούχους ΑΕΙ ε; και με αρκετά μεταπτυχιακά;
Μην πάρετε υπόψη σας μόνον τον αρχικό μισθό (αν και θα πρέπει να δείτε ότι για να πάρουν αυτό το μισθό θα πρέπει να βρεθούν στην άκρη της χώρας..), να λάβετε υπόψη σας και την εξέλιξη που μπορεί να έχει κανείς μισθολογικά.

Πώς θα σας φαινόταν να ακούγατε ότι Διευθυντής Λυκείου με δύο πτυχία και 30 χρόνια υπηρεσίας, παίρνει 1700 ευρω;


Οι εργαζόμενοι στα Φροντιστήρια δεν απεργούν.

Ναι, γιατί δεν έχουν καμιά εργασιακή εξασφάλιση. Τις πιο πολλές φορές εργάζονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών, χωρίς καν ασφαλιστική κάλυψη!!
Είναι μια ομάδα εργαζομένων οι οποίοι υφίστανται τεράστια εκμετάλλευση.
Αλήθεια αυτό είναι το πρότυπο απασχόλησης που έχετε κατά νου;
Ο ... αδελφός σας, τέτοιες συνθήκες απασχόλησης συναντάει στο χώρο δουλειά του;


Θα μπορούσα να πιάσω ένα ένα τα σημεία της επιστολής του χαρούμενου μαθητή και να δείξω ότι τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται πολύ μακριά από την πραγματικότητα.

Δεν έχει νόημα όμως. Η κυριαρχούσα αντίληψη στην κοινωνία δεν πρόκειτα να αλλάξει.
Βλέπετε τα ΜΜΕ κάθε μορφής, αλλά και πολλοί εκπαιδευτικοί (ναι και αυτό είναι αλήθεια) κάνουν "καλή" δουλειά.

Ζητώ συγνώμη για την κατάχρηση του χώρου.
 
marko,
Τα ΜΜΕ που εγώ παρακολουθώ (σχεδόν όλα) δεν προβάλουν (ακόμη τουλάχιστον) την άποψη για τους εκπαιδευτικούς που υποστηρίζεις.

Μόλις τα ΜΜΕ φτάσουν την κυβέρνηση στο αμήν (πλησιάζει η ώρα) και αυτή τάξει επιτέλους μερικά εργάκια (>100 εκ. ευρώ) στους πάλαι ποτέ νταβατζήδες, τότε θα δεις τη στροφή 180ο που περιγράφεις.
 
Moυ αρέσει αυτή η συζήτηση...
Να διευκρινίσω το εξής: Δεν θέλω ούτε και καλά "να συμφωνήσουμε" σε όλα, συζήτηση κάνουμε, ούτε να διακηρύξω καμία "υπέρτατη αλήθεια" γιατί αυτή δεν υπάρχει ή τουλάχιστον εγώ δεν την έχω.
Βάζω όμως ορισμένα πρακτικά ερωτήματα που είτε μας αρέσει, είτε δεν μας αρέσει, υπάρχουν... Το ότι περιγράφω κάτι που δεν μας αρέσει δεν σημαίνει ότι το προτείνω κιόλας. Αλλά ακριβώς επειδή δεν το προτείνω και θέλω να αλλάξει, ρωτώ: ΤΙ πρέπει να γίνει για να αλλάξει τέλος πάντων;
 
Καλά κάνεις παιδί μου και πας στο δημόσιο.Κοιτα τον αδερφό σου που πήγε ιδωτικό τι μ.....ες κάνει(μαρκετιν)και λέει...Θέλεις να καταντήσεις και συ έτσι;
(Το "μ....ες" δεν ειναι και πολύ καλό σαν επιχείρημα, αλλά επειδή είσαι μικρός ακόμη ,περιορίσου σ'αυτό.Εξ'άλλου καταλαβαίνεις πολύ καλά τι θέλω να πω. Όταν μεγαλώσεις θα στο εξηγήσω πιο επιστημονικά.)
 
Θα συμφωνήσω σε πολλά με τον Μάρκο. Στα φροντιστήρια -κι αυτό το λέω γιατί έχω φίλους καθηγητές εκεί- υπάρχει μεγάλη εκμετάλλευση. Προχθές άκουσα και το απίστευτο: τα Σάββατα που γράφονται διαγωνίσματα στις τάξεις των φροντιστηρίων, οι καθηγητές τους (υποχρεωμένοι να βρίσκονται εκεί) δεν τα πληρώνονται επειδή δεν είναι ώρα μαθήματος!!!

Και η εκμετάλλευση στο χώρο της εργασίας δε σταματά εδώ. Προσωπικά μας βλέπω να γυρνάμε πίσω σιγά σιγά σε έναν εργασιακό μεσαίωνα, τόσο πολύπλοκο που δεν θα μπορούμε να βγούμε.

Αυτό που έχουν οι καθηγητές στα σχολεία (και το ζηλεύουμε όλοι μας) είναι μια αξιοπρέπεια που λείπει απ' τον ιδιωτικό τομέα.
 
Καλοί μου δάσκαλοι και καθηγητές,

βαρέθηκα να παίζω με τις κούκλες μου και τα κουζινικά μου. Η τηλεόραση παίζει όλο βλακείες και αυτά που μου αρέσουν η μαμά δεν με αφήνει να τα δω, αν κάνω ζαβολιά και δω τίποτα στα κρυφά, μετά με μαλωνει.

Βαρέθηκα σας λέω, θέλω να ξαναπάω στο σχολείο, πω πω , να έχει διάλειμμα και να παίζει εκείνος με τα κοτσιδάκια μου...
 
@ladychill....Κι εγώ έχω ακούσει καθηγητές φροντιστηρίων να παίρνουν έξι ευρώ την ώρα, απαράδεκτο πράγματι. Δεν νομίζεις όμως ότι οι καθηγητές του δημοσίου έχουν κάποια προνόμια απέναντι σε άλλους εργαζόμενους, είτε συναδέλφους καθηγητές του φροντιστηρίου, είτε ιδιωτικούς υπαλλήλους; Δεν εννοώ (απαραίτητα) τα λεφτά. Εννοώ π.χ. ότι σε μία
ιδιωτική επιχείρηση μπαίνει Ιούνιος και δεν ξέρεις ακόμη αν και πότε θα την πάρεις τη ρημάδα την άδεια των δέκα ημερών...
΄Η κάνω λάθος;
Κατά τα άλλα φοβάμαι ότι έχεις δίκιο για τον "εργασιακό μεσαίωνα", περισσότερα επ΄αυτού σε προσεχές post...

@argyrenia....Τί να κάνουμε βρε Αργυρένια, αφού κανείς δεν θέλει να παίξει μαζί μας...
 
Για όλα φταίει το αθηνοκεντρικό κράτος της δεξιάς.

Τέτοια πράγματα επι Πασοκ δε γίνονταν.
******
"Πού ακριβώς την έχουν την έτοιμη δουλειά; Μπορεί οι δάσκαλοι αυτόν τον καιρό (με τη λειτουργία των ολοήμερων σχολείων) να διορίζονται σχετικά εύκολα, αλλά έχετε δει πόσα χρόνια είναι αδιόριστοι στην εκπαίδευση οι φιλόλογοι για παράδειγμα;"

Να διοριστεί ως τι; προφανώς καθηγητής. Και τι σημαίνει φιλόλογος στην ελλάδα; Φιλόλογος είναι ο οποιοσδήποτε τελειώνει τη φιλοσοφική το ιστορικό το αρχαιολογικό και οποιοδήποτε άλλο παρεμεφερές τμήμα. Μόνο που ο φιλόλογος, ο φυσικός, ο μαθηματικός, ο χημικός κτλ δεν σπουδάζουν την καθηγητική επιστήμη και έτσι δεν είναι αυτονόητο ότι πρέπει να διοριστούν στο δημόσιο ως καθηγητές.

Ο Νίκος Δήμου είχε γράψει:

Αγαπητοί συνάδελφοι (θα δείτε γιατί σας αποκαλώ έτσι...)

Την έκφραση «αδιόριστοι καθηγητές» την έχω ακούσει γύρω στις δύο χιλιάδες φορές τον τελευταίο καιρό. Κάπου γύρω στην 1960στή φορά με έκανε να αναπηδήσω. Κατάλαβα πως, στις δύο αυτές λέξεις, κρύβεται η ταυτότητα όλων μας.

Φυσικά, «αδιόριστοι καθηγητές» δεν υπάρχουν. Πρόκειται απλά για πτυχιούχους Ανωτάτων Σχολών που θα ήθελαν να διοριστούν. Που ελπίζουν κάποτε να γίνουν καθηγητές. Αλλά σήμερα δεν είναι καθηγητές - ούτε διορισμένοι, ούτε αδιόριστοι.

Με την ίδια λογική και εγώ είμαι αδιόριστος Διοικητής Κρατικής Τράπεζας, Πρόεδρος Οργανισμού, Καθηγητής Πανεπιστημίου και ό,τι άλλο επιθυμήσω. (Έχω τα τυπικά προσόντα).

Με την ίδια λογική όλοι οι απόφοιτοι - Λυκείου μέχρι ΑΕΙ - είναι αδιόριστοι Δημόσιοι Υπάλληλοι. Οι πτυχιούχοι ιατρικής αδιόριστοι Επιμελητές του ΕΣΥ. Όλοι κατά βάθος ελπίζουν να προσληφθούν. Αλλά δεν μπορούν να αυτοαποκαλούνται «αδιόριστος τμηματάρχης Β'»!

Όταν οι νυν «αδιόριστοι καθηγητές» αποφάσισαν να σπουδάσουν φιλολογία, φυσική, θεολογία, είχαν άραγε την σιγουριά ότι θα διοριστούν; Είχαν κάνει κάποια προκαταρκτική συμφωνία; Τότε, πού θεμελιώνουν την απαίτηση και την ονομασία τους;

Μα που αλλού παρά στην ενδόμυχη πεποίθηση κάθε Έλληνα ότι το κράτος, η κοινωνία, ο κόσμος όλος, μας χρωστάει. Ότι και μόνο διότι υπάρχουμε, δικαιούμεθα να σιτιζόμαστε στο Πρυτανείο. Άσε πια αν έχουμε πάρει και ένα πτυχίο. Τότε το δικαίωμά μας είναι απαρασάλευτο.

O κόσμος όλος μας χρωστάει... Έτσι νιώθουμε και στις διεθνείς μας σχέσεις. Περιμένουμε κι από εκεί ένα «διορισμό», μία επιβεβαίωση. Περιμένουμε πάντα κάτι από τους άλλους – χωρίς να σκεπτόμαστε τι πρέπει να κάνουμε εμείς. Κι επειδή κανείς δεν μας χαρίζεται, αισθανόμαστε αδικημένοι, ριγμένοι, προδομένοι.

Είμαστε όλοι, μόνιμα, υπαρξιακά, αθεράπευτα, αδιόριστοι. Να από που ξεκινάει η αξίωση του κάθε Έλληνα υπηκόου. Να γιατί δεν μας φαίνεται περίεργη η έκφραση «αδιόριστοι καθηγητές».

Και δεν μιλάω για τους αναπληρωτές (αυτοί είναι οι μόνοι που έχουν δίκιο). Μιλάω για όλους τους άλλους, που ζώντας σε έθνος ανάδελφον, αδιόριστον (και αόριστον) μεταβάλλουν αδιαμαρτύρητα την επιθυμία τους σε αξίωση.

 
@badlydrawnboy....Εξαιρετικό το ψυχογράφημα και η παραπομπή στον Ν.Δ. Ως αδιόριστος διευθυντής του CNN θα κάνω ό,τι μπορώ για να τα διαδώσω περαιτέρω...
 
Όταν είσαι στο Δημόσιο μην περιμένεις μισθούς ιδιωτικού τομέα, κυρίως στα υψηλότερα κλιμάκια. Παραπέρα, σταματήστε. Αν δεν σας αρκεί η μονιμότητα τι να πώ...
 
Οι δάσκαλοι είναι μία από τις προνομιούχες κάστες της κοινωνίας μας, δηλαδή δημόσιοι υπάλληλοι (χαλαρή δουλειά, κανένας έλεγχος αποτελεσματικότητας, απίστευτες άδειες, ταμείο παράδεισος συγκριτικά με ΙΚΑ κλπ.) που έχουν την πολυτέλεια να εκβιάζουν την υπόλοιπη κοινωνία. Ας δεχτώ (ας) τα προνόμια τους δεν πρόκειται όμως να τους κάνω και εύπορους.

Για υποκρισία υπάρχει η τηλεόραση και η πολιτική όχι τα blogs. Η συντριπτική πλειοψηφία όσων πηγαίνουν στο δημόσιο πηγαίνουν για να αράξουν, όχι για να προσφέρουν στην κοινωνία. Η απεργία τους είναι τα πάντα εκτός από αλτρουιστική.

Στην τελική μιλάμε για δασκάλους όχι πυρηνικούς φυσικούς ή δικαστές. Αν ένας δάσκαλος 22 ετών με ένα απλό χαρτί, και όχι από τις καλές σχολές, χωρίς λεπτό προϋπηρεσίας “πρέπει” να βγάζει 1400 ευρώ τότε ένας rookie δικαστής πόσα θα πρέπει να βγάζει; 5000;

Σε ποιο θεωρητικό πλαίσιο δέχομαι και υπερασπίζομαι, ευχαρίστως, το δικαίωμα κάποιου στην τεμπελιά (ακόμα και στην αεργία με ασφάλιση και μικρό χαρτζιλίκι) αλλά πρέπει να υπάρχουν όρια στα προνόμια του και στις απαιτήσεις του.
 
Κατι μέσα μου με σμπρώχνει να συμφωνήσω με τον ioannisk.
Είναι ωραίο να διαδηλώνεις και να απεργείς εκ του ασφαλούς.
Μπορεί να χάνουν το μισθό τους αυτή τη στιγμή αλλά οταν όλα καταλλαγιάσουν, κερδίσουν ή χάσουν, θα γυρίσουν στη θεσούλα τους.Ποιός ιδιωτικός υπάλληλος μπορεί να κάνει το ίδιο?
Ας αρκεστούν στη μονιμότητα τους και ας πάρει αύξηση κάποιος που δεν ξέρει αν και αύριο θα έχει τη θεσούλα του και προσπαθεί να δουλέψει σωστά για να την κρατήσει.
p.s.Thanks για τα καλά σου λόγια για το blog μου!!!
 
Παιδιά, ξέρετε ότι περί 42% των εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού πανε για πληρωμές μισθών, συντάξεων και τόκων;

(ευτυχώς που υπάρχουν και τα blog για να λέγονται κάποια γιατί η τηλεόραση είναι για τα μπάζα...)
 
@nassos…Πολύ σωστά τα στοιχεία σου και καλά τα επιχειρήματα. Φαίνεται ότι το ελληνικό Δημόσιο αντί να παίρνει λίγους και καλούς στους οποίους θα δίνει πολλά, προτιμά να παίρνει πολλούς και μέτριους (κάποτε βέβαια πολύ καλούς, αλλά κάποτε και πολύ χάλια, καθότι η αξιολόγηση απαγορεύεται…) στους οποίους θα δίνει από λίγα…

@ioannisk….Πράγματι, στα blogs πρέπει να μιλάμε ελεύθερα, πάντως και εδώ απ΄ότι καταλαβαίνω δεν υπάρχει εννιαία και ξεκάθαρη άποψη υπέρ ή κατά της απεργίας. Στα δελτία ειδήσεων ακούω συνήθως συνθήματα και όχι επιχειρήματα και βαριέμαι. Πάντως κάπου άκουσα και έναν δάσκαλο με 25-30 χρόνια προϋπηρεσία να λέει ότι παίρνει όντως 1.400 καθαρά. Τόσα χρήματα με τριάντα χρόνια υπηρεσία είναι λίγα, όπως και να το κάνουμε…

@maraki….Welcome to the club. Πράγματι, μεγάλη υπόθεση η μονιμότητα και πολύ καλή. Από την άλλη πλευρά, μεγάλη υπόθεση και η έλλειψη αξιολόγησης και πολύ κακή. Για να μην πούμε ότι ακόμη και σε χώρες όπως η Ιταλία γενική απεργία γίνεται μόνο μία φορά το χρόνο.
 
Εγώ θα συμφωνήσω ότι οι μισθοί στην Ελλάδα είναι χαμηλοί. Για όλους όμως!
Κάποια ερωτήματα:
1) αν έχουν τόση ανάγκη αυτά τα επιπλέον λεφτά, πώς μπορούν να κάνουν 5 βδομάδες απεργία και να μην πληρώνονται?
2) αν όλοι όσοι δεν πληρώνονται καλά στην Ελλάδα σταματήσουν να δουλεύουν για ένα μήνα ξέρετε τι θα γίνει?
3) ακόμα δε μου έχει απαντήσει κανείς στο γιατί δε γίνονται οι πορείες μετά το τέλος των μαθημάτων...

Υπάρχει φυσικά και η άλλη πλευρά. Καταρχήν αφού υποσχέθηκαν αυτά τα λεφτά ΠΡΕΠΕΙ να τα δώσουνε. Ή να παραιτηθούνε. Κάποτε πρέπει να μάθουμε στην Ελλάδα να τηρούμε αυτά που λέμε και να έχουμε την ευθύνη των λόγων και των πράξεών μας. Να εγκαταλείψουμε την προσφιλή μας συνήθεια του "speaking without thinking". Και αυτές οι 6 εξαμηνιαίες δόσεις ακούγονται αστείες .
Επίσης η δήλωση "η κυβέρνηση δε μασάει" της υπουργού Παιδείας δείχνει το επίπεδό της...

Από την άλλη ΟΛΑ τα κόμματα προσπαθούνε να εκμεταλλευτούν την κατάσταση, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά... Υπευθυνότητα μηδέν.
 
Είναι πολύ οι λόγοι που οι μισθοί είναι χαμηλοί στην Ελλάδα και δεν είναι επί του παρόντος.

Και ο πατέρς μου στον "Δημόκριτο" δούλευε από το 1968 μέχρι το 2005, με καταλικτικό μισθό περί τα €2.000. Εαν είχε κάνει και Ph.D θα έπαιρνε περι τα 3.000. Αλλά λέει και κάτι σοφό: Μειώστε τους (άμεσους κυρίως) φόρους, μην αυξάνετε τους μισθούς.
 
Συγγνώμη κιόλας αλλά βρίσκω λίγο εξοργιστικό να κάνουν και οι καθηγητές απεργία που για την δουλειά που κάνουν τα λεφτά που παίρνουν είναι παραπάνω απο ικανοποιητικά!
Αλλοι δουλεύουν πολλές περισσότερες ώρες για λιγότερα χρήματα και δεν κάθονται τον μίσο χρόνο για διακοπές!

Καλησπέρα:)
 
Α, ρε Γιαννάκη με τις απορίες σου....
Τα σέβη μου, υποκλίνομαι σε αυτό το ποστ.:)))
 
Με την απεργία τών δασκάλων ξαναένιωσαν χρήσιμοι οι παππούδες: κυκλοφορούν σε μετρό και λεωφορεία με δυό-τρία εγγόνια ο καθένας...
 
Από τότε που έγινα κι εγώ μετανάστης (η περιγραφή του μέσου-γκρινιάρη-Έλληνα,φοιτήτρια με εράσμους για ένα εξάμηνο στην Ιταλία έχω ξεχάσει και να γράφω!) δεν προλαβαίνω να διαβάσω κανένα ποστ και πόσο μάλλον σχόλια!Μπορώ να πω όμως ότι αυτό εδώ το απήλαυσα!Επειδή βαριέμαι να αναφέρομαι σε έναν έναν ξεχωριστά θα γράψω γενικά τη δική μου άποψη...Ο άνθρωπος που τελείωσε τη Φιλοσοφική σχολή και έχει το πτυχίο στα χέρια του μπήκε στη σχολή αυτή με ένα σεβαστό βαθμό.Σχόλια λοιπόν τύπου "εντάξει τη φιλοσοφική σχολή τελείωσε όχι πυρινική φυσική" νομίζω ότι είναι αστεία.Η μονιμότητα και πιστεύω ότι συμφωνούμε όλοι μ'αυτό...είναι το μεγαλύτερο μειονέκτημα στον εργασιακό τομέα της χώρας μας.Ωστόσο αν προσπαθήσει κανένας καημένος να δηλώσει έστω να σκεφτούμε την άρση της μάλλον όλοι θα προτίνουν το λιθοβολισμό του προς παραδειγματισμό στην Πλατεία Συντάγματος (ή και Αριστοτέλους άντε!).Διότι ξέρετε πόσοι θα πάρουν πόδι αν γίνει κάτι τέτοιο....οι μισοί απ'το συγκενολόι μου πάντως σίγουρα!Για το φίλο μου που αναρωτιέται για τις πορείες...υπάρχουν δύο απαντήσεις...η μία είναι η θεωρητική και ηθολογική...ότι κάνουμε τις πορείες εν ώρα μαθήματος ως μορφή απεργίας ώστε να αποδείξουμε ότι δε μας ενδιαφέρει να χάσουμε τα λεφτά μιας ώρας και η δεύτερη η κυνική ουσιαστική..."ποιός κατεβαίνει τώρα για πορείες απογευματιάτικα!".
Το κακό είναι ότι δεν υπάρχει αναλογία και ισοροπία σε αυτή τη χώρα!Με βασικό μισθό κάτω των 600 ευρώ!(σε όποιον το λέμε στο εξωτερικό γελάει με τα χάλια μας!)για ποιό λόγο ο καθηγητής σχολείου να πάιρνει 1400????δηλαδή ο δικαστής που έλεγε και μια κοπελίτσα πιο πάνω πολύ σωστά πόσα πρέπει να παίρνει???Πληρώνουμε τους φόρους για να πληρώνεται ο υπουργος 3000 και 4000 ευρώ το μήνα!Α ρε Μαλβίνα που είσαι!"τέτοια πράγματα επί πασόκ δε γίνονταν" ελπίζω αυτό να ήταν χάρην αστεϊσμού διότι αν αντιληφθώ το αντίθετο θα επανέλθω με τριπλάσιο σχόλιο(και ναι αυτό είναι απειλή!;Ρ)
ένα θα πω....ο καλύτερος του χωριού είναι ο μπαμπάς του Νάσου!

;)
 
Γεια σου Γιαννάκη. Ήρθα να παίξουμε. Για άλλη μια φορά. Ξέρεις τι, δεν θυμάμαι που είναι το σχολείο μου γιατί έχω να πάω από τον Ιούνιο. Μετά ήταν καλοκαίρι, χαθήκαμε με τη δασκάλα, μάλλον σπίτι θα τα καθάριζε τα χόρτα το καλοκαίρι και οχι πια μεσα στην ταξη την ωρα που ζωγραφιζουμε, γιατί κανένα παιδάκι δεν πήγαινε το καλοκαίρι στην τάξη. Όμως έχω μπερδευτεί γιατί θυμάμαι κάθε χρόνο κάναμε λίγο μάθημα ανάμεσα στο καλοκαίρι και τα χριστούγεννα, φέτος δεν έχει? Το Πάσχα, θα κάνουμε μαθημα? Θέλω, γιατί η δασκαλα θα μας βάψει ωραια αυγα. Αλλά αν δεν είναι εκει η δασκάλα?
Ρωτάω το μπαμπά μου το γιατρό και μου λέει να κάνω υπομονή και αυτές τις 4 πρωινές ώρες που πήγαινα σχολείο να μένω σπίτι και να παίζω με τις κοτσίδες και τις κούκλες μου και να είμαι καλο κορίτσι γιατι η δασκάλα μου θα το σκεφτει ποτε θα κανα ερθει στο σχολειο, δεν εχει αποφασισει, εχει παει λεει για καφε. Αλλα στο ιδιωτικο φροντιστηριο που δουλευει τα απογευματα για επιπλεον χρηματα το οποιο ειναι παρανομο παει, γιατι και αυτη βαριεται τοσες ωρες σπιτι. Ο μπαμπας ειπε θα την καταγγειλει να την πανε μεσα γιατι δεν μπορει ναναι και σε σχολειο και σε ιδιωτικο φροντιστηριο, ποσα λεφτα θελει πια να βγαλει?

και τον ρωταω, γιατι μπαμπα η δασκαλα δεν ερχεται σχολειο? γιατι μου λεει παιδακι μου, η δασκαλα σου 4 χρονια σπουδαζε, δεν μπορει στα 22 της που πρωτοβγαζει χρηματα η κοπελα να παιρνει κατω απο 1400, δεν μπορει να ζησει την οικογενεια της. και εγω τον ρωταω, μπαμπα, εσυ στο στρατο που εγινες ιατρος μετα απο 7 χρονια ποσα επαιρνες? και εσυ 1000 ευρώ?

μπαμπα, η δασκαλα μου εχει δικιο, ειναι λιγα αυτα που παιρνει. αλλα μπαμπα ξερεις κατι, εγω θελω να παω σχολειο,δεν με ενδιαφερει ποσα παιρνει η δασκαλα, θελω να μαθω γραμματα και δεν με αφηνουν και τα βραδια κλαιω στο κρεβατι μου μονη μου γιατι ξερω πως οταν ερθει η δασκαλα θα μας βαλει να τα μαθουμε ολα μαζι, ασε που μπορει να μας κλεισει και σε κανενα μπουντρουμι αν τη νευριασω και ο μπαμπας να φωναξει τα καναλια.

ο γιαννακης με περιμενει, να παιξουμε κρυφτο, θα παω στην πλατεια, οταν αρχισει και παλι το σχολειο φωναξε με ε?
 
θα ήθελα κάποιος από εσάς να με βοηθήσει να αναβαθμίσω την αξια της εργασιας εμου και του αδερφου του Γιαννη γιατι πολυ την έχουμε υποβαθμισει τελευταια. και ξερετε κατι, ωρεες οι πιπιλες αλλα σε οσουν δεν εχουν αποψη και δεν εχουν ζησει τη ζωη και δεν εχουν φαει λιγη πικρα. γιατι κανεις δεν μπορει να ερθει να μου πει τιποτα οταν μια ζωη παλευω για το καθε τι και αλλοι τα βρισκουν ουρανοκατεβατα και μιλανε και απο πανω. και τι με ενδιαφερει που ετυχε και γιναν τα σχολεια ημερησια και ολοι οι δασκαλοι μονιμοι. what if analysis θα κανουμε, τι θα γινοταν ΑΝΕ ΔΕΝ γινοντουσαν τα σχολεια ημερησια??

ο καθενας ας κανει τον αγωνα του. αλλα μεσα σε λογικα πλαισια.
 
Ti ringrazio cara Polina! :)
 
βλέπω ξεσήκωσες θύελα :)
είμαι φιλόλογος,αλλά δεν θα πάρω καμμιά θέση
θα ήθελα όμως μαθητής μου να μου γραφε μια τέτοια έκθεση
θα παιρνε πολύ καλό βαθμό
μου ναι αδύνατον να "διαβάσω" διαφορετικά το ποστ σου,παρά μόνο σαν κείμενο έκθεσης
και μ άρεσε άσχετα απ το τί εκφράζεις
Χαμογελάκι
 
..δάσκαλοι,παπάδες και δήμαρχοι... μας αλλάζουν τα φώτα για άλλη μια φορά και δυστυχώς όλοι μαζί!
 
Συζητούσα χτες με φίλη που η μητέρα της είναι δασκάλα και φαίνεται τελικά πως υπάρχουνε και πολλοί λογικοί άνθρωποι (ευτυχώς!) μεταξύ των δασκάλων, αλλά δυστυχώς δεν ακούγονται. Μου έλεγε πως
α) πολλοί θεωρούνε εξωπραγματικά τα αιτήματα
β) αυτοί που απεργούνε, απεργούνε κυρίως τις μέρες που έχουνε πιο πολλές ώρες μάθημα, δύσκολο πρόγραμμα, κλπ... Και πως στο σχολείο της υπάρχει μόνο μία δασκάλα που έχει απεργήσει σχεδόν όλες τις μέρες.

Δυστυχώς τα ΜΜΕ άλλες εικόνες μας δίνουνε, βλέπουμε την άποψη μόνο όσων φωνάζουνε...
 
εμενα η κολλητη μου απεργει ενα μηνα τωρα αλλα δεν μπορει να κανει αλλιως γιατι απεργουν στο σχολειο της ολοι .χανει 1000 ευρω στο συνολο με αυτη την ιστορια.

ως συνηθως εαν οι απο πανω αποφασισουν πως πρεπει να γινει απεργια, απο εκει και περα μεχρι και ψυχολογικος πολεμος ασκειται στους δασκαλους για να απεργησουν ολοι και ολες τις ημερες.

Εαν βγει κατι καλο απο την ιστορια αυτη εχει καλως. αλλιως απλα τα παιδια μας χασαν το μαθημα ενος μηνα και το καλοκαιρι που θα πρεπει να καλυψουν την υλη θα κλαινε απλα γιατι δνε θα μπορουν να παιξουν και να πανε στην παραλια.

Ελπιζω να εχουμε ενα καλο τελος
 
@odysseas….Αυτό το «πρώτα σκεπτόμαστε και μετά μιλάμε» λείπει δυστυχώς από πολλούς τομείς της δημόσιας ζωής. Φυσικά συγκρίνουμε, και καλά κάνουμε, τους ελληνικούς μισθούς με τους ευρωπαϊκούς. Αλλά για να συγκρίνουμε μια στιγμή παρακαλώ και την ανταπόδοση που παίρνει ο φορολογούμενος πληρώνοντας φόρους εδώ και έξω. Και δε χρειάζεται να πάμε στο άλλο απίστευτο για τα ελληνικά δεδομένα, ότι δηλαδή σε μερικές ευρωπαϊκές χώρες οι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι απαγορεύεται εκ του νόμου να απεργήσουν, διότι εκεί ο νομοθέτης θεωρεί ότι όποιος έχει ισόβια δουλειά και αμοιβή δεν μπορεί να τα θέλει και όλα δικά του… Λες επίσης ότι «αν έχουν ανάγκη τα παραπάνω λεφτά, πώς μπορούν να κάνουν απεργία χωρίς να πληρώνονται ;» Αλήθεια, είναι σίγουρο ότι συμβαίνει αυτό;

@nassos….Καλή αυτή η πρόταση πράγματι, ειδικά για τους δημοσίους υπαλλήλους, γιατί έχω ακούσει ότι πολλές φορές και αύξηση να πάρουν, ανεβαίνουν γρήγορα κλίμακα οπότε τους τα τρώει ο φόρος. Επιπλέον δε, σε αντίθεση με κάποια τζιμάνια της παραοικονομίας, ο μισθωτός δεν μπορεί να κρύψει εισοδήματα για να γλυτώσει φόρους. Εκτός αν κάνει ιδιαίτερα φυσικά…

@thegypsy….Εντάξει, κλασικό το επιχείρημα, κλασικός και ο αντίλογος του από τους δασκάλους. Πάντως και οι ίδιοι θα έχουν αντιληφθεί ότι πολλοί τους ζηλεύουν για την απίστευτη περίοδο διακοπών (για όσους δεν κάνουν ιδιαίτερα πάντα…)

@convinsed…Ευχαριστώ για τα καλά λόγια. Το ξαναλέω ότι αυτό το blog ζει από τις απορίες του, δεν έχω δόγματα και «μεγάλες αλήθειες» να σας πω, ούτε προσπαθώ να πείσω κανέναν ντε και καλά. Υπάρχουν μόνο απορίες που ελπίζω να μας οδηγούν σε συζήτηση. ΄Αλλοτε πιο εύθυμη και κεφάτη, άλλοτε πιο σοβαρή, γιατί και η βαθιά συζήτηση και ο χαβαλές μέσα στη ζωή μας (πρέπει να…) είναι.

@dodos….Να κι ένα καλό της απεργίας. Ο παπούς να πηγαίνει στα Στάρμπακς με τον εγγονό…

@pwlina….Η καλύτερη λύση. Αλήθεια, μήπως μας παίρνουν και μαθητές για κανένα εξάμηνο οι φίλοι και σύμμαχοι Ιταλοί; Εντάξει, πάντως ο ελάχιστος μισθός 600 ευρώ δεν είναι λύση κι αυτός. Ωστόσο ο φίλτατος BadlyDrawnBoy σίγουρα δεν το εννοεί σοβαρά ότι «επι ΠΑΣΟΚ δεν γίνονταν αυτά τα πράγματα…» Ο μπαμπάς του Νάσου πράγματι την έχει φιλοσοφήσει τη δουλειά. 2.000 είπαμε και χωρίς φόρους; Εντάξει, ψηφίζω υπέρ του μέτρου…

@elenitsa….Βρε, η Ελενίτσα ! Να σου πω, λέω σήμερα που έχει εκλογές να πάμε να δούμε το σχολείο έτσι για να θυμόμαστε πού είναι. Ελπίζω να έχουν καθαρίσει τα χόρτα για να στηθούν οι κάλπες… Αυτό που λες με τη δασκάλα στο φροντιστήριο μου κάνει εντύπωση κι εμένα, μήπως να πάμε στο φροντιστήριο να παίξουμε κρυφτό;
Κι εγώ δεν ξέρω αν παίρνει πολλά ή λίγα η δασκάλα μας, αλλά άμα παίρνει λίγα, μήπως να πω στη γιαγιά μου να της στείλει κανένα κοτόπουλο και φρέσκα αυγά από το χωριό, όπως κάνανε τα παλιά τα χρόνια που πεινούσε ο κόσμος και δεν είχε να πάρει ούτε Ραλφ Λόρεν;

@nassos…Como ?

@alkyoni…Κυρία, κυρία, ευχαριστώ για τη βαθμολογία. Πάντως άμα θέλετε, μπορείτε και να «πάρετε θέση», έτσι δεν είναι; Εδώ βρήκαμε επιτέλους «αυτόπτη μάρτυρα», δηλαδή δασκάλα, και δεν θέλει να πάρει θέση; Ελπίζω πάντως να τα λέμε που και που, γιατί θέλω να γράψω κι άλλες εκθέσεις…

@maika….Οι παπούδες γιατί βρε Μάικα; Να βοηθήσουν πάνε οι άνθρωποι…
 
Απλά ευχαριστούσα (in italiano) την Πολίνα για τα καλά της λόγια. ;)
 
Άντε παλιοφραπεδομαγκες, απομένουν άλλα 40 λεπτα για να πάτε να φηφίσετε Μπουτάρη
 
@badlydrawnboy....Κάτσε να σου κάνω λίγο τον "πανελάρχη..." :
Παρακαλώ, κύριε BadlyDrawnBoy, παρακαλώ, μην προκαταλαμβάνετε το εκλογικό αποτέλεσμα, οι κάλπες παραμένουν ανοιχτές. Ας κρατήσουμε ένα σοβαρό επίπεδο συζήτησης. Δίνω τον λόγο στην κυρία Μενεγάκη...

Υπομονή παίδες, οι εκλογές σε προσεχές post...
 
Καλή εβδομάδα, ελπίζω να κερδίσατε στις εκλογές…

@Johny B.Good
Δεν είπα, τουλάχιστον δεν εννοούσα, ότι οι μισθοί των δασκάλων είναι υψηλοί. Απλώς πιστεύω πως είναι προκλητικό μία συντεχνία (όποια και αν είναι αυτή) να απαιτεί μόνο για τον εαυτό της χωρίς να την νοιάζει η υπόλοιπη κοινωνία.

@pwlina
Μιας και εγώ έκανα το σχόλιο "εντάξει τη φιλοσοφική σχολή τελείωσε όχι πυρινική φυσική" (περίπου), ένα από τα επιχειρήματα για την αύξηση είναι για την φύση της δουλειά τους, πόσο σημαντική είναι και για αυτό θα πρέπει να ανταμείβονται. Με αυτό την οπτική γωνιά το επιχείρημα μου στέκει άλλο αν ακούγεται προσβλητικό. Από την άλλη το βρίσκω φυσιολογικότατο κάποιος που είναι καλύτερος στην δουλειά του από εμένα να ανταμείβεται πολύ καλύτερα. 4000 ευρώ δεν είναι πολλά για έναν υπουργό μιας και καθορίζει το μέλλον όλων μας κλπ. Άλλο αν στην τελική έχουμε για δήμαρχο τον Πολύδωρα και τον Γιακουμάτο.
Υ.Γ. “δηλαδή ο δικαστής που έλεγε και μια κοπελίτσα” δεν είμαι κοπελίτσα αλλά αγοράκι :)
 
Μόνο που ζητάνε αυτή την αύξηση χωρίς αξιολόγηση έργου (μπα, τι μας λέτε!), χωρίς το ένα, χωρίς το άλλο κλπ. Αντε στη γωνία να δείτε εαν έρχομαι!
 
..oι παπούδες μια χαρά είναι!
οι παπάδες όμως??
 
@ioannisk....Προφανώς...

@nassos....Αυτό με την άρνηση αξιολόγησης ομολογώ ότι κι εγώ δεν το έχω καταλάβει.

@maika....Τώρα ανοίγεις μεγάλο θέμα βρε παιδί μου. Κάτσε να πιάσουμε τον νομάρχη της καρδιάς μας πρώτα που μας κέρασε σοκολατάκια της γυναίκας του, ούτε ένα καζάν ντιμπί ο άτιμος δεν κέρασε Σαλονικιός άθρωπος...
 
γιαννάκη με πηρα η μαμα στο σχολειο μαζι της που ψηφισε. ηταν κη δασκαλα μου εκει αλλα ειπε πως το σχολειο ειναι κλειστο. αλλα το σχολειο ηταν ανοιχτο. δεν καταλαβαινω. θα παω να παιξω με τις κουκλες μου.
 
Δηλαδή το σχολείο είναι κλειστό για τα παιδάκια, αλλά ανοίγει για τους μεγάλους. Για να πάνε να ψηφίζουνε. Δε θα μεγαλώσω κι εγώ; Θα δεις! Θα ψηφίζω συνέχεια!
 
ioanisk συγνώμη για το κοριτσάκι!δεν ήξερα!όσο για την για το αν θεωρείς σημαντική τη δουλειά ενός φιλόλογου μπορείς να έχεις ότι άποψη θέλεις...αλλά να θεωρείς ότι ένας άνθρωπος αξίζει 4000 ευρώ για να πάρει μια απόφαση!τότε σου παίρνς εγώ κάθε μέρα όσες θες...και μη μου πεις ότι η δική του είναι καλύτερη και σκεπτόμενη γιατί έχω επιχειρήματα!;)
 
Johny το κειμενάκι αυτό έπαιξε στον Αγγελιοχώρο, free press εφημερίδα αγγελιών της Θεσσαλονίκης που ξεσηκώνει κείμενα από blogs.
Άντε, κι εις ανώτερα!
 
Αγγελιοχώρος όπως λέμε Αγγελιοφόρος; Σούπερ! Και ευχαριστώ για την ενημέρωση!
 
http://www.playfreegame.info
free game, play free game, free online game, free game downloads, free internet game, free yahoo game, play free online game, free casino game, free sex game, free arcade game, free adult game, free kid game, free pc game, free full game download, play free yahoo game online, play sims game online for free, play free online game rpg, free car racing game to play, free game to play and download, free golf game to play online, play free online adventure game, play free yahoo game, play super mario game for free online, play free casino game online, free internet game play
http://www.playfreeonlinegame.info
play free online game, free online kid game, free online casino game, free online rpg game, free online sex game, computer free game kid online, free online multiplayer game, free yahoo game online, free online adult game, free online shooting game, play free yahoo game online, free online car racing game, free arcade game online, free online adventure game, free online racing game, free online poker game, free disney game online, free online flash game, free online role playing game, free online game site, free online bingo game, free online puzzle game, free online bowling game, free online pool game, free fun online game
http://www.soap-making-recipe.net
soap opera, soap, soap opera digest, soap central, soap making, soap opera central, cbs soap, abc soap, soap city, natural soap, soap opera update, handmade soap, soap opera spoiler, yahoo tv directory soap opera, soap spoiler, general hospital soap opera, soap digest, soap dish, soap making supply, soap dispenser, yahoo soap, soap zone, passions soap opera, soap opera weekly, liquid soap
http://www.cheap-trip.net
trip advisor, trip, road trip, trip planning, fishing trip, boat trip, trip planner, las vegas trip, fishing trip alaska, cheap trip, game trip, trip hedley, street and trip, rafting trip, ski trip, field trip, honeymoon trip, euro trip, camping trip, trip advisor.com, microsoft street and trip, last minute trip, trip reward, trip hop, road trip planner
http://www.cheap-discount-fares.info
cheap fare, family fare, southwest airline fare, fare, best fare, lowest fare, greyhound schedule and fare, low fare, cruise fare, amtrak fare, travel fare, greyhound bus fare, amtrak schedule fare, american airline fare, best airline fare, fare consolidator, low fare flight, bus fare, plane fare, low fare airline, fare chase, air travel fare, lowest air fare, last minute air fare, earth fare
http://www.big-lyrics-collection.com
lyric, song lyric, music lyric, high lyric musical school, panic at the disco lyric, a z lyric, az lyric, fall out boy lyric, disney high lyric musical school, lyric search, rent lyric, james blunt lyric, brown chris lyric, rap lyric, dont hip lie lyric, eminem lyric, kelly clarkson lyric, gospel lyric, nickelback lyric, rascal flatts lyric, flatts hurt lyric most rascal, green day lyric, bad day lyric, love lyric, johnny cash lyric
http://www.biography-books.info
book, kelly blue book, computer book, audio book, phone book, book store, blue book, buy book online, blankson book samuel, sport book, amazon book, book worm, used book, child book, borders book, comic book, cook book, address book, book club, borders book store, yellow book, sports book, blue book value, book review, book case
http://www.cheap-trip.info
travel asia, travel, travel mexico, travel europe, travel south america, travel spain, travel central america, travel france, travel china, travel canada, travel taiwan, travel switzerland, travel germany, travel austria, travel argentina, travel japan, travel italy, travel russia, travel real estate career, air travel, travel brazil, travel portugal, travel holland, world travel, travel guide
http://www.free-transunion-credit-report.info
credit report, free credit report, online credit report, free annual credit report, annual credit report, free credit report online, equifax credit report, trans union credit report, credit report score, credit report repair, check credit report, experian credit report, free equifax credit report, business credit report, free credit report .com, fix your credit report, free instant credit report, government free credit report, instant credit report, free credit report and score, personal credit report, canadian credit report, credit report dispute, one time free credit report, free yearly credit report
http://www.free-yearly-credit-report.net
credit card, credit, apply online for credit card, credit report, free credit report, apply for a credit card, credit union, home equity line of credit, bad credit, 0 apr credit card, bad credit loan, credit repair, business credit card, credit score, credit card debt, credit counseling, credit card application, online credit card approval, bad credit mortgage, bad credit personal loan, chase credit card, navy federal credit union, credit card processing, low apr credit card, chase.com credit card
http://www.mens-neck-ties.net
tie, how to tie a tie, silk tie, neck tie, bow tie, dye tie, hog tie, railroad tie, tie tie, cable tie, neck tie tie, tie up, man tie, simpson strong tie, down tie, tie tying, knot tie, family tie, tie wire, black tie, bow cincinnati tie, instructions tie tie, how to tie a bow tie, tie rack, tie my shoes
http://www.rent-dvd-movie.net
dvd player, dvd online, portable dvd player, blank dvd, dvd shrink, dvd movie, dvd rental, dvd burning software, movie dvd video rental, dvd recorder, dvd movie online rental, dvd movie rental, download dvd movie, dvd movie club, burn dvd movie, download free dvd movie, adult dvd movie, copy any dvd movie, new dvd movie release, new dvd movie, buy dvd movie, dvd movie cover, basic dvd instinct movie, netflix dvd movie, copy dvd movie
http://www.1freedatingsite.com
dating, dating site, free online dating, online dating, dating services, online dating service, adult dating online, adult dating, free dating, internet dating, christian dating, lds dating, free dating services, adult dating free, match dating, single dating, adult dating services online, dating web site, sex dating, gay dating, black dating, senior dating, free dating site, asian dating, dating personals
http://www.4freeonlinedating.com
alternative dating, dating tip for man, adult dating site, dating chat, dating game, christian dating services, dating direct, gay dating site, adult sex dating, dating woman, adult dating personals, adult dating services, international dating, yahoo dating, texas dating, new york dating, dating ads, double your dating, dating guest book, dating idea, chicago dating, dating sims, uk dating, seattle dating, arguing checklist dating
http://www.4healthcarejobs.info
health, health insurance, health club, health care, womens health, man health, mental health, health and beauty, united health care, health fitness, health insurance quote, health food, health club gyms, health health, health spa, low cost health insurance, california health insurance, health food vitamin, pet health, mental health services, individual health insurance, health care jobs, texas health insurance, dental health, dog health
http://www.4skinrash.info
skin care, mr skin, skin rash, skin treatment, skin care product, skin cancer, facial skin care product, dry skin, anti aging skin care, natural skin care, skin disorder, man skin care product, skin disease, sensitive skin, dry skin care, acne skin care, skin care treatment, skin tag, win amp skin, celebrity skin, xanga skin, skin problem, man skin care, facial skin care, yahoo messenger skin
http://www.anti-wrinkle-face-cream.info
cream, wrinkle cream, anal cream pie, progesterone cream, vaginal cream pie, cream pie cathy, teen cream pie, , peach and cream, amateur cream pie, shaving cream, skin cream, eye cream, stretch mark cream, anti wrinkle cream, moms cream, black cream pie, asian cream pie, facial cream, acne creams, interracial cream pie, anti aging skin cream, whip cream, mature cream pie, face cream
http://www.best-eye-cream.info
eye glasses, black eye pea, eye, eye of the tiger, pink eye, third eye blind, laser eye surgery, lasik eye surgery, eye doctor, red eye, eye care, bullz eye, eye candy, eye drop, black eye, eye make up, eye contact, queer eye, cotton eye joe, allan eye poke ray video, eye surgery, all seeing eye, eye disease, eye problem, golden eye
http://www.bmg-music-club.info
music download, music, free music downloads, music video, yahoo music, free music, music code, dowload music, music site myspace.com, download online music, music video code, aol music, music lyric, downloading music, myspace music, country music, sheet music, myspace music code, madonna music, 50 cent music, live music, free music video, listen to music, music search, music store
http://www.chase-master-card.com
master card, chase master card, platinum master card, master card international, bowl card master site spaces.msn.com super, card international master site spaces.msn.com, free and clear master card, card debit master mega reward, master card paypass, mosaik master card, sears master card, prepaid master card, citibank master card, master card super bowl, sears gold master card, capital one master card, master card credit card, card master paypass site spaces.msn.com, citi master card, mbna master card, household bank master card, orchard bank master card, canadian tire master card, visa master card, master card gift card
http://www.detroit-free-press.info
detroit news, ford detroit, detroit free press, restaurant detroit, chevrolet detroit, detroit, detroit lion, detroit piston, detroit tiger, used car detroit,dodge detroit, pontiac detroit, honda detroit, detroit red wings, flight to detroit, toyota detroit, detroit michigan, jeep detroit, bmw detroit, cadillac detroit, gmc detroit, chrysler detroit, detroit mercedes benz, hotel detroit, detroit metro airport
http://www.free-anti-virus-download.info
anti virus, anti virus software, symantec anti virus, norton anti virus, free anti virus, avg anti virus, free anti virus download, anti virus download, free anti virus software, panda anti virus, anti virus program, avg anti virus free, free nortons anti virus download, mcafee anti virus, anti virus protection, anti virus solution, anti virus product, yahoo anti virus, anti virus gratuis, norton anti virus 2006, free anti virus software download, norton anti virus download, free nortons anti virus, free norton anti virus, avg anti virus free download
http://www.free-bible-study.info
bible, online bible, bible study, bible gateway, bible verse, bible black, holy bible, king james bible, bible commentary, bible scripture, blue letter bible, bible dictionary, audio bible, bible concordance, bible story, bible code, book of the bible, bible quote, bible search, bible lesson plan, woman in the bible, niv bible, bible quiz, bible college, bible coloring pages
http://www.hoodia-750.info
hoodia, diet pill, weight loss pill, birth control pill, morning after pill, pill identification, breast enhancement pill, prescription diet pill, breast enlargement pill, phentermine diet pill, pill identifier, hoodia gordonii, abortion pill, diet pill online, sleeping pill, best diet pill, hoodia side effects, fahrenheit diet pill, pain pill, hoodia diet pill, h57 hoodia, pure hoodia, hoodia weight loss, hoodia diet, hoodia patch
http://www.onlineuniversitydegreeprogram.net
online university degree,online university degree program,online university,university,university of miami, university of nebraska online, diego san state university, texas tech university, tulane university,university of delaware,university of louisville,university of north carolina,online phoenix university,online degree program,online education degree program,best online degree program
http://www.platinum-master-card.info
credit card debt consolidation, travel reward credit card, bad credit credit card, credit card offer, student credit card, accept credit card, secured credit card, uk credit card, low interest credit card, low interest credit card, the best credit card, credit card merchant account, consolidate credit card debt, online credit card, capital one credit card, credit card consolidation, eliminate credit card debt, prepaid credit card, credit card machine, credit card deal, free credit card, credit card company, hsbc credit card, citibank credit card, instant approval credit card
http://www.unclaimed-funds.info
mutual funds, american funds, unclaimed funds, exchange traded funds, vanguard funds, oppenheimer funds, best mutual funds, fidelity funds, investment funds, ohio unclaimed funds, electronic funds transfer, janus funds, vanguard mutual funds, money market funds, fidelity mutual funds, top mutual funds, aim funds, college funds, investing in mutual funds, new york unclaimed funds, closed end funds, columbia funds, no load mutual funds, no load funds, franklin funds
http://www.games-cheat-sites.com
pc game cheat code , game pro cheat , ps2 game cheat code , free x box game cheat ,play station2 game cheat code , sims game cheat , ps2 game cheat ,online game cheat , play station2 game cheat , pokemon game boy cheat , x box game cheat , play station game cheat , play station game code and cheat , game shark cheat , cheat emerald game hark
http://www.yorkuniversity.info
new york university, york university, state university of new york, city university of new york, columbia university new york, university in new york, york university toronto, new york college and university, new york university law school, cornell university new york, york university canada, new york university hospital, pace university new york, fordham university new york, york university book store, university club new york
 
Watiti.com
Join me and my circle of friends at http://www.watiti.com, an online social networking community that connects people from all over the world.

Meet new people, share photos, create or attend events, post free classifieds, send free e-cards, listen music, read blogs, upload videos, be part of a club, chat rooms, forum and much more!

See you around! Bring all your friends too!

Watiti.com
 
online dating article
 
date dont girl him lawsuit result
 
Δημοσίευση σχολίου<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?