Παρασκευή, Ιουλίου 28, 2006

 

ΔΥΣΑΝΑΛΟΓΟ, ΑΓΑΠΗΤΕ ΓΟΥΩΤΣΟΝ !

Οι ντετέκτιβ και διεθνολόγοι της διεθνούς κοινότητας απεφάνθησαν: Είναι δυσανάλογο να σκοτώνονται δεκάχρονοι στον Λίβανο, να τους γίνεται το πόδι φέτες μέσα σε δευτερόλεπτα, να καταρρέουν ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα στη Βηρυττό, να βρίσκουμε ρούχα και σχολικά βιβλία στα ερείπια. Παρακαλούνται τέλος πάντων όλες οι πλευρές να δείξουν αυτοσυγκράτηση και common sense ώστε να λύσουν τις διαφορές τους στο γκολφ.

Η περίφημη Διάσκεψη της Ρώμης δεν απέφερε απτά αποτελέσματα αν εξαιρέσουμε την αυξημένη κίνηση στο Πράντα, άντε και στα Μπένετον όπου τριγυρνούσαν οι σύζυγοι των συμμετεχόντων. Ωστόσο η διεθνής κοινότητα δείχνει πρωτόγνωρα συναισθήματα. Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ είναι «βαθύτατα σοκαρισμένο», ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας δηλώνει «συγκλονισμένος» ενώ ο ίδιος ο γενικός γραμματέας «λυπάται βαθύτατα» επι σειρά ετών, δηλαδή έχει μαραζώσει ο άνθρωπος. Παρακαλούνται λοιπόν οι άμαχοι τραυματίες και σακάτηδες να μην επιδεικνύουν αδίστακτα τις πληγές τους γιατί σοκάρουν, λυπούν και συγκλονίζουν τον υπόλοιπο κόσμο που δεν τους φταίει σε τίποτε στο κάτω κάτω. Μα καλά, μόνο τον εαυτούλη τους σκέφτονται δηλαδή όλοι αυτοί οι Λιβανέζοι ;

Πάνω στη σύγχυση οι Ισραηλινοί σκότωσαν και τέσσερις ΟΗΕδες αλλά λένε δεν το έκαναν επίτηδες. Απλά είδαν χρωματιστά λοφία στην άμμο και τους πέρασαν για αγριόπαπιες. Shit happens, που θα έλεγε και ο Τζων Γουέιν.

Βεβαίως οι Ισραηλινοί είναι ό,τι είναι, αλλά χαζοί δεν είναι. Ξέρουν ότι μπαίνουν σε ένα μαγαζί που είναι μπάχαλο από εθνικές, θρησκευτικές και προσωπικές συγκρούσεις, από επιρροές τρίτων και τέταρτων που κρύβονται πίσω από τους τρίτους. Μου έκανε εντύπωση η δήλωση – καταγγελία του Μισέλ Αούν στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ότι ο πρωθυπουργός Σινιόρα δεν εκπροσωπεί τον λαό του Λιβάνου. Και μου έκανε εντύπωση διότι πρώτον η χώρα σου καίγεται οπότε δεν είναι η καλύτερη στιγμή για να λύσεις τα κομματικά σου και δεύτερον I’m sorry, αλλά εσύ δεν είχες δώσει ψήφο εμπιστοσύνης πρόπερσι στον Σινιόρα που βγήκε με 126 ψήφους επί συνόλου 128 στη Βουλή του Λιβάνου ;

Δυσανάλογη βεβαίως και η εκτόξευση πυραύλων στη Χάιφα, χωρίς να εξομοιώνουμε τις δύο πλευρές. Αλλά ό,τι κι αν λέμε για το Ισραήλ, είναι φοβερό να βρίσκεις πυραύλους «Κατιούσα» στην κουζίνα σου. Και ό,τι κι αν λέει η Χεζμπολλάχ η αποχώρηση των Ισραηλινών από τον νότιο Λίβανο το 2000 έγινε όχι (τόσο…) γιατί νίκησε η αντίσταση, αλλά γιατί επέμενε η κοινή γνώμη στο Ισραήλ που βαρέθηκε να πληρώνει τρελά λεφτά για μία άγνωστη και αχώνευτη χώρα.

Το τελευταίο (τραγικωμικό) σύντομο ανέκδοτο: Αμερικανοί πρόσφυγες στην Κύπρο !


Comments:
ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ!!!
 
Johny, εξακολουθείς να είσαι φοβερός!!!!

σμουτς!:-)
 
Δες: http://scienceblogs.com/grrlscientist/2006/07/which_one_of_you_is_doing_this.php
 
κι αυτό:http://www.madeyouthink.org/browse.php
 
Ευχαριστώ για τα καλά λόγια. Τα sites θα τα ψάξω.
 
Θα ήθελα να σας προτείνω να διαβάσετε τα 3 τελευταία ποστ του πιτσιρίκου. Μην τον βλέπετε που είναι μικρός και τον υποτιμάτε. Ξερει να γράφει καλά.

Σε ένα από τα λινκς που έχεις δίπλα λέει, " Denmark is the Happiest Country in the World"

Δε μπορώ να καταλάβω... είναι και αυτοί χριστιανοί ορθόδοξοι; Πέρυσι λέγανε ότι οι πιο τραλαλάδες ήταν οι Ιρλανδοί. Αυτά τα λένε αυτοί που θέλουν να αφανίσουν την ελλάδα και την ορθοδοξία. Δεν τους πιστεύω.

Εγώ είμαι με τη χεζμπολάχ, επειδή έχει ωραίο όνομα. Είμαι και με την Καρχιλάκη, όταν φοράει το φανελάκι.

Πρόσφατα άκουσα ότι επέστρεψε στο προσκήνιο ο superman. Αν δεν αφαιρεθεί από τις γκομενοδουλειές, μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι πως θα κυριαρχήσει η ειρήνη παγκοσμίως.

Εναλλακτικά, ως τον μόνο κάτοχο της αλήθειας σε ανοιχτή σύνδεση με το θεό, θα μπορούσαμε να χρίσουμε τον αρχιεπισκοπίξ οικουμενικό πνευματικό ηγέτη. Όλα τα πυρηνικά όπλα θα περιέρχονταν στην κατοχή του και επομένως θα μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι.
 
Συμφωνώ για τον Πιτσιρίκο, είναι κορυφή. Μου αρέσει πολύ και η επισήμανση του Νικου Δήμου ότι κάπου όλοι έχουν δίκιο, αλλά "είναι πολλά τα δίκια για τόσο μικρό χώρο".

Για τη Δανία έτσι έλεγε πράγματι η είδηση. Που να μαθευτεί ότι πολλοί δεν είναι καν χριστιανοί, αλλά έχουν αποχωρήσει από κάθε δόγμα και δηλώνουν επισήμως "άθεοι". Μπορεί να πιστεύουν στον βουδισμό, στην ψυχανάλυση ή στους U 2, ποιος ξέρει... Λες να το γράφουν και στην ταυτότητά τους;

Πολύ δυναμική όντως η Καρχιλάκη, όπως και ο Νικόλας Βαφειάδης, διαχρονική αξία και αυτός...

Από κει και πέρα πρόσεχε με τον πνευματικό μας ηγέτη και μην του βάζεις ιδέες, σε παρακαλώ...
 
Εγω πάντως θεωρώ κορυφή τον Πάνο Χαρίτο. Ίσως ο καλύτερος που διαθέτει η ελλάδα.
 
simera mbika sta blogs mias kopelas apo to Livano kai mias apo to Israil... prepei na eimai poly fovitsiara i poly xazi giati tous afisa apo ena sxolio anonymous ,anonymous giati ksafnika nomiza pws tha me vroun kai tha me fane laxano.. Drepomai pou fovithika sxoliazondas apo tin asfaleia tou nisiou pou vriskomai. To grafw edw mbas kai miwthei ligaki i kseftila pou niwthw gia mena twra..
 
...και το ανέκδοτο καλό και με όλα όσα αναφέρεις συμφωνώ!

Φιλιά Johny and don't ever be good!

Άστο σε κάποιους "άλλους" αυτό...

;ο)
 
"Μου έκανε εντύπωση η δήλωση – καταγγελία του Μισέλ Αούν"

"Μισέλ Αούν" λες να έχουμε την επιστροφή του "Μέγα" στρατηγού Αούν;
 
Η καμμένη της Σάζα επέστρεψε και το ταξίδι δεν ήταν παρενέργεια του Μουντιάλ αλλά της απίστευτης δύναμης του πετροδολλαρίου. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά , τελείωσα γρήγορα και γύρισα στην Ελλάδα. Βέβαια Τρίτη πάω διακοπές στο Μεγάλο Νησί για να συνέρθω γιατί αν έμενα εδώ και έβλεπα λίγη άμμο ακόμα ή λίγη ζέστη ακόμα θα με μαζεύατε από κανένα ψυχιατρείο. Ελπίζω το Λονδίνο - για το Εδιμβούργο είμαι σίγουρη - να έχει πιο νορμάλ θερμοκρασίες γιατί το επόμενο βήμα θα είναι ο αρκτικός κύκλος και δεν αστειεύομαι. Να είσαι καλά άνθρωπε των media γιατί ένεκα εκλογών σε περιμένει πολύ δουλειά
 
@maika....Relax and enjoy το νησί σου σε πρώτη φάση. Σοβαρά μιλάς ότι φοβήθηκες; Μα τί έκανες, τους έβρισες πατόκορφα;

@mikrouli...Σ΄ευχαριστώ. Μεγάλη σταδιοδρομία βλέπω κι ας είσαι μικρούλι...

@ioannisk...Ελπίζω να μην αναβιώσει το σκηνικό του ογδόντα. ύπάρχει φόβος να γίνει αυτό, γιατί μάλλον συμφέρει το Ισραήλ να τρώγονται μεταξύ τους οι Λιβανέζοι.

@so_far...Είναι και αυτός ένας από τους λόγους που κάποτε θέλω να πάω στην Ισλανδία. Η ανώτατη μέση ημερήσια θερμοκρασία ντάλα καλοκαίρι, σύμφωνα με την τοπική στατιστική υπηρεσία, φτάνει τους 14,7 βαθμούς Κελσίου στα μέσα Ιουλίου. Σκάει ο τζίτζικας δηλαδή.
 
Α, ναι ! Και συμφωνώ για τον Πάνο Χαρίτο. Αλλά το να τον συγκρίνουμε με τους άλλους θα ήταν και λίγο άδικο (για τους άλλους...), γιατί ως μόνιμος ανταποκριτής στην περιοχή είναι μονίμως εκεί κάτω, οπότε έχει άλλες άκρες και προσβάσεις από κάποιον που πηγαίνει μόνο για μία αποστολή λίγων ημερών. Σίγουρα πάντως είναι κορυφαίος.
 
oxi den evrisa! Eixan kai oi dyo posts me thema tin agonia pou viwnoun perimenondas tis rouketes na xtipisoun tis patrides tous ki egw as poume,tous symbarastathika.
Meta aisthanthika pws afou ypostirizw kai tis dyo isws einai san na tis koro idevw kai tis dyo kai tote arxisan oi rouketes na skane stin avli mou....
Piga pali sta blogs tous na dw ti kanoun alla perasa siwpila ...
ssssssssssss... I dropi sinexizetai kai i diki mou to idio!
 
best regards, nice info » » »
 
Keep up the good work » »
 
Δημοσίευση σχολίου



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?