Σάββατο, Ιουνίου 10, 2006

 

ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΞΥΛΟ

Αδέλφια μου αλήτες μπλόγκερς, με τα παραλειπόμενα του Μουντιάλ σας χαιρετώ για 15-20 μέρες. Θα κάνουμε διακοπές εγώ και το blog, θα πάμε και στο εξωτερικό για να αλλάξουμε παραστάσεις, να πάρουμε ιδέες και να δούμε παλιούς φίλους. Φυσικά ο διάλογος και τα comments για το Μουντιάλ θα συνεχιστούν από αυτό εδώ το post, ελπίζω να ακούσω τη γνώμη σας για τα καταπληκτικά ματσάκια που μας περιμένουν. Επίσης θα σας στείλω και έκτακτη ανταπόκριση για να σας διηγηθώ τις ταξιδιωτικές εντυπώσεις μου γιατί βέβαια μπορεί εμείς εδώ να γελάμε με τα δικά μας, αλλά πιστέψτε με, και στο εξωτερικό υπάρχει πολύ υλικό για χαβαλέ…

Αγωνία για το Μουντιάλ της Γερμανίας ! Η Coca Cola προβάλλει και πάλι ως φαβορί, αλλά η Adidas ανεβαίνει τα τελευταία χρόνια, ενώ και η Philips φαίνεται ικανή για τον τίτλο, σε αντίθεση με τις Hyundai και McDonalds που στοχεύουν απλώς σε μία αξιοπρεπή παρουσία… Κακά τα ψέμματα, οι σπόνσορες κινούν όλα τα νήματα, γι αυτό οι ξένοι προπονητές βάζουν διαφημίσεις στο πουκάμισό τους και οι παίκτες στο σορτσάκι τους. Σε λίγο θα βάζουν και στις σόλες τους για να δείχνει ωραίο το πλανάκι στην κάμερα μετά από κάθε αντιαθλητικό φάουλ, όταν ο παίκτης σφαδάζει στο γρασίδι.

Εννοείται ότι οι Γερμανοί έχουν οργανώσει τα πάντα, ακόμη και τις ώρες κοινής ησυχίας. Διευκρινιστική εγκύκλιος ορίζει ότι μετά τις 10 το βράδυ ο θόρυβος από τις τηλεοράσεις που παίζουν στα μπαλκόνια δεν επιτρέπεται να ξεπερνά τα 55 dB, δηλαδή όσο μία κανονική συνομιλία μεταξύ ενηλίκων χωρίς εξάρσεις. Ωστόσο σε «γεγονότα εξαιρετικής σπουδαιότητας» όπως ένα Παγκόσμιο Κύπελλο η νομοθεσία δικαιολογεί κατ΄εξαίρεσιν πρόσθετα 10 dB, ενώ όταν μπαίνει γκολ επιτρέπονται επιπλέον 10 dB αλλά μόνο για σύντομο χρονικό διάστημα, όσο απαιτείται δηλαδή για λίγα λεπτά ευπρεπών πανηγυρισμών στο μπαλκόνι χωρίς υπερβολές. (Δεν κάνω πλάκα, οι οδηγίες αυτές υπάρχουν πράγματι !)

Φίλοι από τη Γερμανία μου λένε ότι η αστυνομία περιορίζεται σε «διακριτική παρουσία» που σημαίνει ότι κάθε εκατό μέτρα βλέπεις περιπολικό και πεζούς αστυνομικούς με το γκλομπ περασμένο στη θήκη. Αν το γκλομπ βγει από τη θήκη και μπει στον ποπό σου, αυτό σημαίνει ότι περνάς από το στάδιο της «διακριτικής παρουσίας» στο δεύτερο στάδιο της «επέμβασης με λελογισμένη χρήση βίας». Το τρίτο στάδιο λέγεται «ούτε ψύλλος στον κόρφο σου» και σου συνιστώ να το αποφύγεις.

Τα παιχνίδια του Μουντιάλ περιμένουν φυσικά οι ελληνικές ομάδες για να κλείσουν παικταράδες πριν τους προλάβει η Μπαρτσελόνα. Η ΑΕΚ έχει περάσει από κόσκινο τις ομάδες μπας και φέρει στην Ελλάδα κανέναν χαβαλέ Κοσταρικανό για μεροκάματο και ΙΚΑ, αλλά τώρα ξυπνήσανε κι αυτοί που μάζευαν ραδίκια και μας γυρεύουνε σκουλαρίκια. Ο Ολυμπιακός πλησίασε τον 37χρονο αρχηγό του Ιράν που όμως έχει καλύτερη πρόταση από τη Β΄Εθνική Πορτογαλίας, ενώ ο «Μπεκενμπάουερ της Καραϊβικής» Γιορκ που διαπρέπει με το Τρίνινταντ και Τομπάγκο είναι απλησίαστος για τα ελληνικά δεδομένα. ΄Εχει όμως ένα ξαδερφάκι τεφαρίκι πράμα και μας συνιστά να τον δοκιμάσουμε όταν βγάλει όλα του τα δοντάκια.

Η κάλυψη της κρατικής τηλεόρασης θα είναι η καλύτερη δυνατή, αυτό φάνηκε από την τελετή έναρξης όταν μιλούσε ο πρόεδρος της Γερμανίας και δεν βρέθηκε άνθρωπος να τον μεταφράσει. Προφανώς η πάντα αξιοκρατική ΕΡΤ αποφάσισε ότι όσοι μιλούν γερμανικά απαγορεύεται να πατήσουν το πόδι τους στη Γερμανία. Πάλι καλά που δεν έπεσε «μαύρο» για να ξαναπαραιτηθεί ο Καλημέρης που βέβαια είχε ήδη παραιτηθεί πρόπερσι όταν έπεσε μαύρο στους Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά τελικά επέστρεψε στην ΕΡΤ γιατί βαρέθηκε την ιστιοπλοία. Ο Λάλας με τον Ταγματάρχη έχουν αναλάβει την εκπομπή του Μουντιάλ, οπότε προφανώς ο Σωτηρακόπουλος θα αναλάβει τις δημοτικές εκλογές, ο Κωστάλας θα διαπιστευθεί στο ρεπορτάζ του ΚΚΕ και ο Μαμαλάκης θα κλείσει συνέντευξη με τον Ερντογάν για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και την κατοχύρωση του μπακλαβά.


Comments:
να περασεις καλα ... οσο για τα ματσακια θα τα σχολιαζουμε εδω ...μαζι και χωρια! Πoλυ ωραια η παρατηρηση/προταση σου για τις διαφημησεις στις σολες απο τις ταπες!!! καταπληκτικη Ιδεα, απορω πως δεν εχει υλοποιηθει ακομη ! να εισαι καλα!
 
willkommen.

eides h germania? hsuxia ta3h kai asfaleia.
de kounietai kaneis.
 
Memento εδώ είμαστε και θα τα λέμε.
Ευχαριστώ για τα καλά λόγια και τις ευχές.

Onomatodosia....Ordnung muss sein !

Σήμερα είδα και λίγο Goallywood και παρακαλώ όποιος γελάει με αυτό το πράγμα να μου εξηγήσει τον λόγο.
Ευχαριστώ.

Επίσης προσέξτε παρακαλώ στο προηγούμενο post το ωραίο άσμα του DEEPEST BLUE, δεν πρόλαβα να το σχολιάσω εκεί, τον ευχαριστώ όμως από αυτό το post !
 
αντε βρε συμπέθερε, κάνε καμιά ανταπόκριση να δούμε τι γίνεται στη χώρα των λουκανοφάγων...
 
Ε ναι βρε συμπέθερε, αργήσαμε λίγο αλλά την κάναμε την ανταπόκριση. Σε ευχαριστώ πάντως για την επίσκεψή σου...
 
Wonderful and informative web site. I used information from that site its great. » »
 
Δημοσίευση σχολίου



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?