Πέμπτη, Μαΐου 18, 2006

 

BUSINESS AS USUAL

Φραγκάτοι τραπεζίτες από όλη την Ευρώπη συμμετέχουν σε διεθνές συνέδριο για τα παράγωγα στη Φραγκφούρτη. Το βράδυ βγαίνουν για καμία εκατοστή μπίρες και κανένα table dancing να περάσει η ώρα, οπότε πιάνουν φιλοσοφική συζήτηση. Τί είναι ο άνθρωπος; Ποιές είναι οι αξίες της ζωής; Ποιόν αμυντικό θα πάρει ο Θρύλος; Τί θα κάνουμε όταν φύγουμε από αυτό το μαγκανοπήγαδο;

"Εγώ έχω πιάσει το νόημα" λέει ο Γερμανός της Deutsche Bank. "Μόλις φύγω από το μαγαζί θα πάρω μία σπιταρώνα απίστευτη με τις οικονομίες μου. Την είδα πρόπερσι που έκανα διακοπές στο Πήλιο και έπαθα πλάκα. Πάνω στη θάλασσα, αλλά και μέσα στο Πεύκο, τριώροφο παλάτι με τεράστιο κήπο, γκαράζ και γυμναστήριο, θέα μέχρι τη Σκιάθο. Θα το ανακαινίσω από την αρχή, θα το κάνω όλο ξύλο και πέτρα με χάι-τεκ εξοπλισμό κουζίνας, θα φυτέψω νεραντζιές κι ένα αμπέλι ξυνόμαυρο. Σαν αυτοκράτορας θα είμαι με τις ντοματούλες μου, το κρασί μου, τα γιασεμιά μου, τις βουτιές μου στη θάλασσα. Αι σιχτίρ μπια, έχω μπουχτίσει στο κωλομάγαζο μέσα στο άγχος..."

"Είσαι σωστός, αυτό ακριβώς θα κάνω κι εγώ" λέει ο Γάλλος της Banque Paribas. "Μόλις φύγω από την τράπεζα θα χτυπήσω ένα ωραίο σπιτάκι στη Νορμανδία και θα αράξω να βλέπω το κύμα. Εντάξει, δεν θα είναι καμιά βίλα, άσε που θα βρέχει συνέχεια, αλλά τέλος πάντων θα έχω το σπιτάκι μου με θέα στο κύμα, θα φτιάξω κι ένα εργαστήριο ξυλογλυπτικής να περνάω τα κρύα βράδυα του χειμώνα, θα του βάλω και κρεμμυδάκια στον κήπο. Θα ζω σαν βασιλιάς με τα ζαρζαβατικά μου, τα βιβλία μου και τις βόλτες μου στην αμμουδιά. Αι σιχτίρ πια, έχω βαρεθεί με τον κάθε ηλίθιο στην κωλοτράπεζα μέσα στο άγχος..."

"Εκεί που είστε ήμουνα" λέει και ο πονηρός Ισπανός της Banca Catalunya. "Εγώ ήδη έχω ήδη βάλει δόσεις για ένα σπιτάκι στην Πορτογαλία και θα γίνει κουκλί. Εντάξει, δεν θα είναι σαν τα δικά σας, πρέπει να περπατάω δύο χιλιόμετρα μέχρι την παραλία, κατσάβραχα γύρω γύρω και πολύ κουνούπι. Αλλά θα έχω το σπιτάκι μου, θα του βάλω και μια ελιά για σκιά και θα αράξω στον ήλιο να ονειρεύομαι αραπίνες μαύρες, ερωτιάρες. Θα ΄ρχεται και το κολλητάρι μου ο Πέδρο να πίνουμε σαγκρίες μέχρι το πρωί. Αι σιχτίρ πια, μου την έχει δώσει στην κωλοτράπεζα μέσα στο άγχος..."

"Εγώ πάλι..." λέει ο ΄Ελληνας μανατζαραίος που παρακολουθούσε την κουβέντα "μόλις φύγω από την τράπεζα θα πάρω ένα καινούριο Ford Focus..."

Τρελάθηκαν όλοι στην παρέα. "Καλά ρε μεγάλε - και τα υπόλοιπα λεφτά ;"

"Ε, τα υπόλοιπα θα τα βάλει η μάνα μου..."

Εξαιρετικά αφιερωμένο σε φίλο από το BBC. Ξέρει αυτός...


Comments:
:-)))))))))
καλό!!!
 
-Γιατί ο Χριστός ήτανε Ιταλός;


-Επειδή μέχρι τα 30 του ζούσε με τη μαμά του.
 
Φορντ ... μπαναλ ρε συ!


@ badlydrawnboy :
αν ζουσε μεχρι τα 50 του θα ηταν Ελληνας ;;;

ενα σχολιο για την απαραδεκτη συμπεριφορα των over-dressed με αμφια της Ελλαδικης Εκκλησιας....


καλα ειμαστε σοβαροι ρε παιδια, τους επιτρεπεται να δηλωνουν οτι η θεωρια της εξελιξης ειναι βλακειες;;;
και θελουν να ιδρυσουν και ιερατικα πανεπιστημιa!!!
θα καταντησουμε οπως τους Αμερικανους Creationism oppose Evolution !
Ξυπνατε ρεεεεεε!
 
BadlyDrawnBoy εκτός από το ότι μέχρι τα 30 του ζούσε με τη μαμά του, υπάρχουν φυσικά και άλλοι δύο λόγοι, έτσι δεν είναι;
Επίσης να χαιρετήσουμε το "μαύρο πρόβατο" και να πούμε ότι προσεχώς θα σχολιάσουμε αρμοδίως τις σχολές σκέψης για τη θεωρία της εξέλιξης. Αλλά από εβδομάδα, γιατί τώρα έχουμε τόσα γεγονότα μπροστά μας...
 
Αυτό είναι το δεύτερο ποστ που δεν καταλαβαίνω σήμερα. Σήμερα αισθάνομαι I.Q. ραδικιού. Δηλαδή ο ;Eλλην τραπεζίτης ήτο τόσο πτωχός πλην τίμιος, δεν είχε φράγκο στην άκρη και τον χαρτζιλίκωνε η μαμά του;
 
Προφανώς δεν είναι γνωστό στους περισσότερους ότι ο δικός μας δεν περίμενε να φύγει από την τράπεζα σαν τους άλλους για να πάρει εξοχικό.Την βίλα στο Λαγονήσι των 300τμ την έχει πάρει από χρόνια,τα υπόλοιπα λεφτά τα έχασε στο Χρηματιστήριο και αναγκάζεται να πάρει το Focus γιατί καίει πολύ το Hummer.
 
300τμ μόνο ?

Eλληνάρες
Παρασκευή πληρωνόμαστε και Δευτέρα ούτε για τσιγάρα!
 
Αχ ναι, σήμερα είναι Παρασκευή, σήμερα είναι Παρασκευή, σήμερα είναι Παρασκευή!
 
...δεν θυμάμαι αν σας το είπα, σήμερα είναι Παρασκευή!
 
Χαχαχαχα, πολύ καλό!
 
Εγώ πάλι πιστεύω ότι ο Έλληνας τραπεζίτης έχει κερδίσει περισσότερα από όλους τους άλλους και έχει γράψει τα ακίνητα στη μάνα του , έχει ανοίξει και τους λογαρισμούς στο όνομά της γιατί έτσι και γίνει η στραβή και πλακώσει καμια έρευνα από την εισαγγελεία να προλάβει να σώσει τα περισσότερα. Έτσι αυτός θα κυκλοφορεί όχι με το FORD FOCUS αλλά με τη λογική FORD FOCUS.Πουλάει και το φούμαρο ότι αυτός δεν έχει αλλά έχει η μαμά του για το ξεκάρφωμα και απλά περιμένει τη χρυσή ευκαιρία να την κάνει με τη βοήθεια της μαμάς.... Είναι λίγο σουρεαλιστικό αυτό που γράφω αλλά μπορεί να μην είναι και απίθανο... ποτέ δεν ξέρεις!
 
Πολύ ενδιαφέρουσες οι αντιδράσεις στη (γνωστή, εντάξει, δεν είναι δικιά μου...) ιστορία. Mamani απορεί αν πράγματι μπορεί να είναι έτσι, αλλά ναι έτσι είναι αν δούμε ότι από τους επικεφαλής των 30 κορυφαίων επιχειρήσεων εισηγμένων στο χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης μόνο δύο παίρνουν λιγότερα από δύο εκατομμύρια ευρώ ετησίως...Γι αυτό και η παραβολή ξεκινάει με την Deutsche Bank. Σωστός και ο ΄Εκτωρας, αλήθεια μήπως αυτό σημαίνει ότι καπνίζουμε πολύ; Στατιστικά συμβαίνει κι αυτό... Τώρα, ο αθεόφοβος το προσεγγίζει αλλιώς (γι αυτό είναι και αθεόφοβος), όπως και ο so_far. Εντάξει, κάπως πρέπει να ζήσει και ο Τριανταφυλλόπουλος, εγώ παίρνω το σενάριο που ο ΄Ελληνας μανατζαραίος δεν κάνει "αβαβά" που λέει κι ένας φίλος. Δε σας πείθω με τίποτε δηλαδή; Θεριό ανήμερο, το καλύτερο δεν το είπαμε ακόμη: Σήμερα είναι Σάββατο !
 
Είπαμε η So_far, μανία που έχεις να μου αλλάζεις φύλο τώρα στα γεράματά μου....
 
Χεχεχ ...
 
΄Εχεις δίκιο so_far, άμα το έχεις γλυτώσει μέχρι τώρα καλό είναι να το αποφύγεις γενικότερα...
 
Δημοσίευση σχολίου



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?