Κυριακή, Απριλίου 16, 2006

 

ΖΗΤΩ Ο ΜΟΡΤΑΔΕΛΑΣ !

Θρίαμβος στις ιταλικές εκλογές για τον Πρόντι, τον αποκαλούμενο και "Μορταδέλα". Παρά λίγο θρίαμβος για τον Μπερλουσκόνι, τον αποκαλούμενο και "ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε κι ό,τι αρπάξει ο ποπός μας". Η νέα κυβέρνηση μπορεί να στηρίζεται σε σοσιαλιστές, χριστιανοδημοκράτες, μετριοπαθείς τροτσκιστές, ψυχαναλυμένους βασιλικούς, κρυπτομαρξιστές καθολικούς, μετανοημένους metrosexuals και βουδιστές καλόγερους. Και τώρα όλα τα παιδάκια θα αρχίσουν να τσακώνονται ποιος θα μπει αρχηγός για να σκοτώσει τους κακούς. Επίσης ποιος έκανε τα πιο πολλά μπάνια και ποιος έφαγε τα πιο πολλά παγωτά με σιρόπι και αμύγδαλα. Στο μεταξύ ο Μπερλουσκόνι μας απειλεί ότι μόνο αν τον ξαναβγάλουμε πρωθυπουργό θα σταματήσει να λέει ανέκδοτα.

Comments:
καταπληκτικό! σε προσθέτω στα "Αγαπημένα". Καλό ξεκίνημα
 
Das ist ja Klasse ! Mein erster Kommentar und gleich so eine Antwort, ich danke Dir !
 
Καλή αρχή!
Είδα στο μπλογκ του φίλου Μαύρου Πρόβατου το "προσκλητήριο" προς αυτόν και τον αυτοπροσδιορισμό "ως αντίδοτο στη σημερινή βλακεία της ελληνικής τηλεόρασης".
Διάβασα στο προφίλ σου πάλι "μετά από χρόνια στην τηλεόραση" και αναρωτιέμαι (ειλικρινά καλοπροαίρετα) αν αποβλακώθηκε μετά την προφανή αποχώρησή σου.
Δεν θα πάμε λίγο καλύτερα αν αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες που μας αναλογούν;
 
Καλως ορισατε! αν θελετε θα σας λεω κι εγω ιστοριες καθημερινης τρελλας απο την Γηραια Αλβιωνα... και παλι καλη αρχη !
 
Ευχαριστώ κοπιάστε όλοι με τα σχόλιά σας. Στον φίλο ημίαιμο λέω ότι είναι σωστή η καλοπροαίρετη παρατήρηση, αλλά πρώτον τα περισσότερα χρόνια εμπειρίας είναι εκτός Ελλάδας (αλλά τί να γράψω; "εγώ που έκανα τηλεόραση στο εξωτερικό;" Τότε είναι που θα περνούσα για ψωνάρα...) και δεύτερον όντως έχω αναλάβει κάποιες ευθύνες με προσωπικό κόστος, μένοντας έξω από πολλά πράγματα. Αλλά επιμένω: Υπάρχει καλύτερη τηλεόραση και τη θέλουμε. Τη θέλουμε;
 
Αν τη θέλουμε λέει;
Ευπρόσδεκτη -με ανακούφιση- η διευκρίνηση στην καλοπροαίρετη απορία μου.
Αν και απρόσκλητος θα παρακολουθώ το πολύ ενδιαφέρον μπλογκ, ψάχνοντας και για προτάσεις παράλληλα με την καυστική κριτική σου.
 
Αν τη θέλουμε λέει;
Ευπρόσδεκτη -με ανακούφιση- η διευκρίνηση στην καλοπροαίρετη απορία μου.
Αν και απρόσκλητος θα παρακολουθώ το πολύ ενδιαφέρον μπλογκ, ψάχνοντας και για προτάσεις παράλληλα με την καυστική κριτική σου.
 
Καλή αρχή στην καλή αυτή προσπάθεια. Ελπίζω να εξελιχθεί σε έναν κόμβο ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των απανταχού απόκληρων του συστήματος της τηλεόρασης. Και όπως συμβαίνει με όλα τα πράγματα, οι καλύτερες ιδέες έρχονται πάντα από αυτούς που είναι "εκτός".
Καλή επιτυχία
 
Pizzicoco, σωστός ο προβληματισμός. Επειδή εγώ δεν έχω πει σοφά πράγματα θα ήθελα να παραθέσω δύο ρητά ανθρώπων που έμειναν στην ιστορία για πολύ διαφορετικούς λόγους.
Ο Πρώσος στρατάρχης φον Κλαούζεβιτς έλεγε ότι "ισχύς είναι ο συνδυασμός διαθέσιμων πόρων και θέλησης". Νομίζω ότι αυτό ισχύει και για την ισχύ να αλλάξεις τα πράγματα...Το δεύτερο ρητό ανήκει στον Μάνο Χατζηδάκη: "΄Οσες φορές γίνεται κάτι καλό, είναι συνδεδεμένο με κάποιον που τολμούσε και εκμεταλλευόταν την έλλειψη οργάνωσης των μετριοτήτων". ΄Αντε καλό Πάσχα και από νηστεία μην τα συζητάς...
 
Δημοσίευση σχολίου



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?